Despre Noi
“Mereu profesionisti, entuziasti si dornici de a veni in sprijinul beneficiarilor nostri, ne adaptam din mers noilor cerinte de pe piata interna si internationala, venind cu solutii inovatoare la solicitarile Dvs.”
In anul 1991,un grup de specialisti in domeniul mecanizarii industriei lemnului,care pana atunci desfasurasera activitati de cercetare, proiectare, inovare si brevetare in institutul national de profil, au decis infiintarea societatii BALDAKKE.
Pentru inceput , societatea a functionat in domeniul serviciilor de productie industriala privind obtinerea pieselor de schimb pentru masini si utilaje de preindustrializare si transport forestier (gatere, tocatoare de deseuri,T.A.F.-uri,autoplatforme forestiere) si repere de utilaje pentru productia de mobila, binale si panouri din lemn.
In perioada 1996-1998,s-a trecut la intensificarea programului de investitii privind dotararea cu utilaje de prelucrari metale prin aschiere ,in vederea largirii si diversificarii productiei de piese si subansamble.
In anul 1998,am definitivat si produs prototipul primului ferastrau orizontal cu avans mecanic conceput si realizat in S-E Europei, dupa un proiect propriu, brevetat la O.S.I.M. cu numarul 115235/1998. Utilajul a fost ulterior fabricat atat in varianta cu motor electric, pentru sectiile de cherestele situate in localitati,cat si in varianta mobila cu motor pe benzina tip Honda, destinat punctelor de lucru de la padure. Prototipul a fost prezentat la editia BIFE 1998, unde societatea a primit diploma de onoare si la editiile 1999 si 2000 ale evenimentului expozitional EXPOTRANSILVANIA organizat la Cluj.
Incepand cu anul 2000, am inclus in domeniul nostru de activitate si prelucrarea lemnului,iar dupa 2002, am trecut la un amplu program de investitii privind amenajarea depozitelor de cherestele, semifabricate si parchet, ulterior infiintand si dotand sectia de mobila-tamplarie si linia de semifabricate din lemn.
Livram beneficiarilor nostri o gama diversificata de cherestele si semifabricate din rasinoase, stejar, frasin, fag, tei, precum si elemente de scari interioare(trepte, contratrepte, poduri de odihna, balustrii si mana curenta), blaturi cu lamela continua in stil clasic sau rustic, dusumele, lambriuri, mic mobilier, mobilier pentru parcuri si terase-banci de odihna, mese, jardiniere.